Kako ulagati novac u vašim 20-im?


U ovom tekstu dajemo odgovor na to kako ulagati novac u vašim 20-im? Ukoliko čitate ovaj tekst, pretpostavljam da ste upravo vi osoba u 20-tim godinama, ili vam je neko blizak tog uzrasta i smatrate da bi mu ovo puno koristilo.

Prva stvar koju se sad vi pitate je „Kako da ulažem u 20-im, kada radim za minimalac i malo šta mi preostaje“? U pravu ste, tačno je da obično manje zarađujete kada ste mladi i da tek vremenom primanja počinju da rastu, ali s druge strane, troškovi života vam nikad neće biti manji. Sve je stvar proporcije, ako je 10% maximum koji možete odvojiti od svojih prihoda, to je sasvim ok. Kada porastu prihodi, tih 10% će više vredeti.

Procitaj više…

Manaus, tropski Pariz usred Amazonije! Vodič za “preživljavanje”.


Ogromna reka Amazon, divlja plemena Indiosa, egzotična hrana, nepregledna džungla, pirane i još puno toga, su stvari koje odmah asociraju na Amazoniju i Brazil. Svi smo gledali puno emisija i filmova o tome, ali uživo doživeti sve to je svakako neverovatno iskustvo. U ovom tekstu ću vam opisati korak po korak, sve što treba da znate o Amazoniji i njenoj prestonici Manausu. Jako je malo turističkih tekstova o Amazoniji na srpskom, pa se nadam da će ovaj tekst pomoći budućim avanturistima.

Procitaj više…

Da li ste investitor ili trejder? U čemu je razlika? Šta je “bolje”?


Investiranje i trgovanje (trejding) su dve potpuno različite stvari. Uopšteno, cilj investitora je da zaštiti i uveća svoju imovinu tokom dužeg vremenskog perioda kontinuiranim ulaganjem. Trejderi su češće kratkoročno orijentisani i imaju jasne ulazne i izlazne pozicije. Ne postoji “bolja” varijanta, svaki pristup ima svoje prednosti i mane i u ovom tekstu ćemo ih detaljnije objasniti.

Procitaj više…